joi, 31 decembrie 2015

Cu bine, 2015! Bine te-am gasit, 2016!

La fel ca si alti ani, 2015 a fost un an plin de evenimente. Anul 2015 a parut a fii un an al contrastelor, aducand cu el atat momente fericite, pline de bucurie, dar si clipe mai grele, peste care am trecut mai mult sau mai putin usor.

Pregatindu-ma sa-mi iau la revedere de la anul 2015 ca de la un bun prieten, alaturi de care am petrecut 12 luni pline de evenimente, am incercat sa fac o lista cu aparitiile din 2016 pe care cu siguranta nu vreau sa le ratez.

Intr-o ordine total aleatoare, lista mea arata astfel:


1.   X-Men: Apocalypse
Inca de cand eram mica am adorat seria X-Men, prin urmare nu puteam decat sa ma bucur cand am vazut ca in 2016 voi avea ocazia de a ma relaxa urmarind noi aventuri ale unora dintre eroii mei preferati.





2.   Fantastic Beasts and Where to Find Them
Harry Potter a fost seria de carti a copilariei mele. Practic, am crescut alaturi de Harry si prietenii lui, asteptand scrisoarea de la Hogwarts (pe care, de altfel, inca o astept), citind de nenumarate ori romanele si relaxandu-ma urmarind filmele. Am asteptari foarte mari de la acest film si astept cu nerabdare clipa cand ma voi reintoarce  pe taramul magic creat de J. K. Rowling.





3.   Star Trek Beyond
Desi eu am crescut mai mult alaturi de seria Star Wars, universul Star Trek a reusit sa ma captiveze la fel de mult inca de la primii pasi facuti alaturi de personajele mele preferate.





4.   Captain America: Civil War
Am mai mentionat pe blog pana acum faptul ca sunt fana a eroilor Marvel, prin urmare era practic imposibil ca acest film sa nu se afle in lista mea.





5.   Now You See Me 2
Am adorat primul film si m-am bucurat cand am vazut ca urmeaza sa apara si continuarea acestuia. Sper ca Now You See Me 2 sa se ridice la nivelul primului film si sa ma impresioneze cel putin la fel de mult ca acesta.





6.   Deadpool
Din ceea ce stiu, Deadpool a fost prezentat in numeroase versiuni in universul Marvel de-a lungul timpului, fiind privit atat ca personaj negativ, cat si ca erou. Astept cu nerabdare si curiozitate aparitia filmului, atat pentru poveste, cat si pentru a vedea modul in care va fi construit personajul.





7.    Ice Age: Collision Course
Ice Age! Am adorat filmele din aceasta serie, iar atunci cand am aflat de aparitia unui nou film, l-am trecut imediat pe lista.





8.   Warcraft
Off, de cat timp tot zic ca o sa incep si eu sa joc Warcraft…. Ei bine, daca nu apuc pana la finalul lui 2016 sa pasesc prin Azeroth prin intermediul jocurilor, cu siguranta o voi face prin intermediul filmului Warcraft.





9.   The Huntsman: Winter’s War
Nu am vazut inca filmul Snow White and the Huntsman, dar sper ca in 2016 sa le pot vedea pe amandoua.





10.  Assassin’s Creed
Aparent, in 2016 apar filme legate de jocurile pe care vreau sa le joc de cativa ani. Dupa Warcraft, a venit randul jocurilor din seria Assassin’s Creed de a ajunge pe marile ecrane.  



11.  Kung Fu Panda 3
Simpaticul Po m-a cucerit inca din primul film, dar dupa finalul din Kung Fu Panda 2, am asteptat cu nerabdare reintoarcerea adorabilului ursulet panda si a prietenilor lui.





12.  Finding Dory
In cautarea lui Nemo a fost unul dintre filmele mele preferate, iar Dory a fost unul din acele personaje stresante, dar in acelasi timp simpatice, pe care nu ai cum sa nu le indragesti.





13.  The Secret Life of Pets
Am fost cucerita de trailer-ul filmului inca de cand l-am vazut prima oara si astept cu nerabdare aparitia filmului.





14.  Pride and Prejudice and Zombies
Filmul se bazeaza pe romanul cu acelasi nume, aparut in 2009. Cartea, care urmeaza sa apara in 2016 si la noi, la editura Leda, este o parodie dupa celebrul roman “Mandrie si prejudecata” de Jane Austen, urmand, in pasi mari, povestea din acesta. Daca este adevarat sau nu ca orice poveste devine mai interesanta adaugand cativa zombi vom afla doar urmarind filmul, pe care il astept cu nerabdare. Sper ca inainte sa-l vad pe acesta sa reusesc sa citesc si romanele ce au stat la baza povestii.





15.  Rogue One: A Star Wars Story
Inca nu am gasit foarte multe informatii despre acest film, dar, din ce citit pana acum actiunea este situata dupa evenimentele din Star Wars: A New Hope si este primul film din colectia de filme stand-alone Star Wars Anthology. Sper ca filmul sa fie bun si sa se ridice la nivelul asteptarilor.



16.  Doctor Strange
Un alt personaj Marvel ce va avea parte de propriul film in 2016 este genialul, dar egocentristul chirurg Stephen Strange.



Daca in cazul filmelor mi-a fost destul de usor sa aleg 16 filme, in cazul cartilor a fost mult mai greu. Totusi, dupa ce am incercat sa gasesc pe diverse site-uri cat mai multe informatii despre cartile ce urmeaza sa apara la noi anul urmator, am reusit sa intocmesc lista, desi stiu ca in timpul anului la ea se vor adauga zeci de alte carti.


1.   Civil War
Eroii Marvel + promotie = precomanda. Astept cu nerabdare sa citesc cartea si sa aflu mai multe lucruri despre eroii mei preferati si despre aventurile lor.


2.   Sabia destinului de Andrzej Sapkowski (editura Nemira)
Primul volum din seria Witcher imi arunca priviri pline de repros din biblioteca deoarece inca nu am reusit sa-l citesc, dar sunt sigura ca o sa ma ierte atunci cand o sa-l aduc si pe fratiorul lui si o sa ma bucur de lecturarea ambelor volume.


3.   MILA 2.0 de Debra Driza (editura Nemira)
Mereu am adorat romanele si filmele legate de inteligenta artificiala, prin urmare MILA 2.0 m-a cucerit imediat ce am citit prezentarea cartii. Astept cu nerabdare aparitia ei la editura Nemira si sper ca romanul sa se ridice la nivelul asteptarilor.


4.   Calea Dragonului de Abraham Daniel (editura Paladin)
De Abraham Daniel am auzit datorita colaborarii acestuia cu George R. R. Martin si am fost foarte fericita cand am aflat ca in 2016 urmeaza sa apara primul volum al seriei The Dagger and the Coin.


5.   Helliconia – Primavara de Aldiss Brian (editura Paladin)
Un alt roman ce apare la editura Paladin in 2016 si pe care vreau sa-l citesc este Primavara, primul volum al trilogiei Helliconia.


6.   Cele o suta de mii de regate de N. K. Jemisin (editura Paladin)
Nu am putut sa nu ma gandesc la Urzeala tronurilor cand am citit scurta prezentare a romanului si sper ca romanul sa-mi placa la fel de mult precum romanele din seria lui George R. R. Martin.


7.   Calea umbrelor de Weeks Brent (editura Paladin)
Am auzit acum ceva timp de aceasta serie si ma bucur ca in sfarsit apare si la noi primul volum. Am citit numeroase recenzii pozitive la adresa autorului si a romanelor acestuia si sper sa nu fiu dezamagita de aceasta carte


8.   Razboi in zona de separatie de Asher Neal (editura Nemira)
Era imposibil sa nu trec pe lista romanul lui Neal Asher dupa ce am citit prezentarea romanului, dar si numeroase recenzii pozitive la adresa romanelor acestuia.


9.   Jumatate de lume de Joe Abercrombie (editura Nemira)
Tot la editura Nemira urmeaza sa apara si al doilea volum din seria Marea Sfaramata. Nu am citit inca primul roman, dar Yarvi pare exact genul de personaj pe care nu ai cum sa nu-l simpatizezi. Cu siguranta, pana la aparitia celui de-al doilea roman, voi citi si primul volum al seriei.


10.  Victoria Vulturilor de Naomi Novik (editura Nemira)
Am inceput recent sa citesc primul volum din seria Temeraire si am fost cucerita de lumea construita de Naomi Novik. M-am bucurat cand am vazut ca in 2016 urmeaza sa apara continuarea seriei si sper ca pana atunci sa citesc toate romanele din serie aparute la noi pana in prezent.


11.  Printul Fractal de Hannu Rajaniemi (editura Nemira)
Vreau sa citesc “Hotul cuantic” inca de cand a aparut la noi, insa nu am avut inca ocazia. Desi nu am citit inca romanul, dupa ce am citit recenzia Ghandei, astept al doilea volum cu aceeasi nerabdare ca si ea si, cu siguranta, atunci cand o sa apara o sa fac un mic maraton, citind despre aventurile lui Jean le Flambeur.


12.  Brigazile fantoma de John Scalzi (editura Nemira)
Se pare ca in 2016 la editura Nemira apar numeroase continuari ale unor serii aflate pe lista mea cu carti de citit, dar pe care, din pacate, nu am apucat inca sa le citesc. Am adaugat pe lista al doilea volum din seria Razboiul batranilor si sper ca pana la finalul lui 2016 sa reusesc sa le citesc pe amandoua.


13.  Cronicile fetei lup – volumul 1 de Anna Vary (Cristina Nemerovschi) (editura Herg Benet)
Mi-a placut foarte mult seria “Ultima vrajitoare din Transilvania” scrisa de Cristina Nemerovschi sub pseudonimul Anna Vary si sper sa fiu la fel de incantata de noua serie a acesteia.


14.  Neamul corbilor – Blestemul zorilor de Lavinia Calina (editura Herg Benet)
Am citit atat de multe lucruri bune referitoare la romanele Laviniei Calina incat nu pot sa cred ca inca nu am avut timp sa citesc nici macar unul dintre acestea. Cu siguranta, printre primele romane pe care le voi citi in 2016 se va afla si primul roman din Neamul corbilor, astfel incat, la momentul aparitiei celui de-al doilea volum, sa fiu cu povestea “la zi”.


15.  Un cantec catre Lya de George R. R. Martin (editura Nemira)
Era practic imposibil sa apara la noi un roman al lui George R. R. Martin si eu sa nu-l trec pe lista. Din ce am citit, “Un cantec catre Lya” a mai aparut acum cativa ani la noi, la editura Teora, dar cum nu am exemplarul respectiv, nu pot decat sa ma bucur de faptul ca urmeaza sa (re)apara la editura Nemira.


16.  Libelula in chihlimbar de Diana Gabaldon (editura Nemira)
Ultimul roman pe care l-am adaugat pe lista urmeaza sa apara tot la editura Nemira si, bineinteles, este continuarea unui roman pe care inca nu l-am citit, Calatoarea (volumul I din seria Outlander), dar despre care am auzit numeroase lucruri bune.


In ultimele ore din 2015 vreau sa va doresc tuturor Sarbatori Fericite si un An Nou cu sanatate, plin de bucurie, realizari si clipe frumoase alaturi de cei dragi! La Multi Ani!

2 comentarii:

  1. Hey stranger! A trecut ceva timp de când nu am mai intrat pe aici și deși observ că ai absentat o perioadă asta nu înseamnă că nu continui să îți urmăresc cu interes blogul.

    Legat de ceea ce ne rezervă anul 2016, pot spune că sunt extrem de încântată de toate surprizele pe care ni le-a adus până acum și aștept cu nerăbdare să văd ce urmează, mdeja am văzut Deadpool și Mândrie + Prejudecată + Zombi, iar acum am început romanul cu același titlu.

    Sper că te vei întoarce cât mai curând pentru că abia aștept să văd ce ai mai făcut! ^^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Andra! :* Desi in ultimul timp nu am mai reusit sa fiu activa pe blog, urmeaza sa recuperez cu multe recenzii la filmele vazute si cartile citite in aceasta perioada.
      Eu inca nu am vazut Mandrie + Prejudecata + Zombie deoarece vreau sa citesc romanul inainte de a vedea filmul. Sper ca vei posta in curand o recenzie a filmului si a cartii, sunt curioasa sa aflu parerea ta despre ele ^^

      Ștergere