duminică, 29 octombrie 2017

Recenzie carte: "Robogeneza" de Daniel H. Wilson

Mi-a placut foarte mult romanul “Robopocalipsa”, cartea ajungand rapid una dintre preferatele mele. Continuarea seriei, “Robogeneza”, s-a dovedit a fi la fel de interesanta si captivanta, oferindu-mi sansa de a afla ce s-a intamplat cu personajele mele preferate dupa incheierea razboiului impotriva lui Archos R-14.

Archos a fost invins, dar razboiul inca nu s-a terminat. O noua inteligenta artificiala, Arayt, isi face simtita existenta si este hotarata sa distruga intreaga omenire. In timp ce unii prieteni devin dusmani, iar unii dusmani pot reprezenta salvarea de care omenirea are nevoie, actiunea ne poarta intr-o batalie crunta si nemiloasa pentru supravietuire.

Inca de la primele pagini romanul a fost plin de actiune, iar finalul romanului a fost neasteptat si bine construit. La fel ca si in primul roman, capitolele au fost prezentate din mai multe perspective subiective, avand astfel ocazia sa vad actiunea prin ochii mai multor personaje.

In primul roman al seriei randurile de inceput ale fiecarui capitol erau scrise de Cormac, dar in acest al doilea roman randurile sunt scrise chiar de Arayt, avand astfel ocazia de a afla o parte din gandurile si parerile lui.

Personajele au fost bine construite si interesante, actiunile lor fiind reale si sporind autenticitate povestirii.

Sper sa apara cat mai curand un al treilea volum al seriei si, intre timp, recomand cele doua romane “Robopocalipsa” si “Robogeneza” tuturor fanilor SF si fantasy.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu