miercuri, 23 octombrie 2013

Leapsa

Am vazut zilele trecute pe blogul Ghandei o leapsa care mi-a placut, asa ca am preluat-o si eu:

1. Ai vreun loc preferat in casa in care citesti?
Atunci cand citesc imi place sa ma aflu intr-un loc confortabil, in care sa nu fiu deranjata, prin urmare patul de la mine din camera este cea mai buna alegere. Ador sa ma intind in pat precum o pisica lenesa si sa ma bucur de o carte buna, lasandu-mi mintea sa zburde prin alte lumi.

2. Semn de carte sau o hartiuta oarecare?
Nu pot spune ca fac prea multe mofturi in aceasta privinta. Daca nu am la indemana un semn de carte, folosesc orice hartiuta gasesc prin zona, important pentru mine este sa stiu unde am ramas, fara a indoi colturile paginii.

3. Poti sa te opresti din citit brusc sau trebuie sa termini pagina/capitolul?
Daca este necesar, da, pot sa ma opresc brusc din citit, fara a termina pagina sau capitolul, dar nu fara a termina fraza.

4. Mananci sau bei in timp ce citesti?
Nu, nu am mancat in timp ce citeam si nici nu am baut. De obicei, daca mi se facea sete, ma opream din citit pentru a bea si dupa aceea reveneam la lectura.

5. Poti sa citesti in timp ce te uiti la TV sau asculti muzica?
Nu, nu pot. Televizorul nu ma deranjeaza foarte tare daca este in alta camera si se aude ca un zgomot de fundal deoarece il pot ignora si ma pot bucura de lectura. Cu muzica in schimb, e alta poveste, mai ales daca imi place melodia. La fel ca si atunci cand citesc, cand ascult muzica imi las mintea sa zboare printre versuri si note muzicale, astfel incat risc sa ajung la sfarsitul paginii si sa imi dau seama ca nu am inteles nimic din ea.

6. Citesti cartile pe rand sau mai multe simultan?
Intodeauna am citit cartile pe rand deoarece imi place sa ma bucur de fiecare lectura in parte.

7. Citesti doar acasa sau peste tot?
In general citesc doar acasa, unde nu ma deranjeaza nimeni din lectura. In plus, nu prea imi place sa aud oameni vorbind in jurul meu atunci cand citesc, asa ca pana si cele mai plictisitoare cursuri sunt taiate de pe lista mea de “locuri de citit”. Nici mijloacele de transport nu imi ofera ocazia deoarece nu pot sa citesc in picioare, inghesuita intr-o masina in care oamenii insista sa tot urce desi singurul loc liber este “tavanul” masinii, iar daca ocup un loc si ma las acaparata de lectura risc sa nu mai cobor la statia corecta. Prin urmare, prefer ca atunci cand folosesc transportul in comun sa ascult muzica.

8. Citesti cu voce tare sau in gand?
Mereu in gand. Nu stiu de ce, dar atat vocea mea, cat si a altei persoane ma distrage de la lectura     propriu-zisa. Acesta e unul din motivele pentru care detestam momentele in care profesorilor le mai venea ideea geniala de a pune pe cineva sa citeasca cu voce tare un text pe care il aveam toti in fata si de asemenea este si motivul pentru care nu sunt fana a audiobook-urilor.

9. Sari pagini?
Marturisesc ca da, atunci cand dau de descrieri interminabile. Cred ca cele mai multe pagini le-am sarit atunci cand citeam “Stapanul Inelelor” de J.R.R.Tolkien, care avea pagini intregi de descrieri. Nu neg talentul autorului, dar romanele nu au fost pe gustul meu tocmai din cauza lungilor descrieri si probabil este una dintre putinele serii in cazul carora pot spune ca filmul a fost mai bun decat cartea.

10. Scrii pe carti?
Aici depinde de carti. Daca sunt carti de beletristica, nu, nu am scris niciodata pe ele, dar daca vorbim despre manuale, atunci da. Uneori, la examene, ne lasa doar cu manualul de la curs si atunci, pentru a-mi fii mai usor, mi-am subliniat ideile importante si am pus milioane de post-it-uri pe margini pentru a gasi exact pagina de care am nevoie. 


Leapsa o poate prelua oricine doreste ^^ 

3 comentarii:

  1. Cand am raspuns, eu am zis ca nu scriu pe carti, dar ai dreptate, la manuale nu m-am gandit, si eu subliniez idei importante nu neaparat pentru examene, dar ma ajuta cand invat sau recapitulez :D

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu cred ca o voi prelua, daca nu e cu suparare, dar asta cand prind o portita libera.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc Vero pentru leapșă, dar și Ghandei pentru că a dat-o mai departe și scue pentru întârziere. Mai jos este linkul cu răspunsul

    http://readersrepublic.wordpress.com/2014/07/17/leapsa-1/

    RăspundețiȘtergere