sâmbătă, 18 februarie 2017

Recenzie carte: "Izvorul cetii" de Cecilie Eken

Cand eram mica, benzile desenate WITCH erau unele din preferatele mele, in fiecare luna mergand la chioscul de ziare pentru a-mi cumpara revista. Anii au trecut si incet, am uitat de cele cinci vrajitoare si de aventurile lor, revistele si cartile ramanand doar o amintire in biblioteca. M-am bucurat foarte mult atunci cand am descoperit pe Targul Cartii romanul “Izvorul cetii”, unul din romanele din seria WITCH pe care nu il citisem atunci cand eram mica. Desi nu imi mai aminteam foarte multe despre cele cinci vrajitoare, atunci cand am inceput sa citesc cartea, treptat, am inceput sa-mi reamintesc diverse detalii despre personaje, orasul in care locuiau, familiile lor, dar si alte aventuri ale fetelor.

O ceata misterioasa pune stapanire pe orasul Heatherfield, chemandu-le pe cele cinci vrajitoare intr-o noua aventura. Hay Lin, gardiana aerului, aude in ceata un strigat de ajutor, iar Irma, pazitoarea apei, vede intr-un ochi de apa o fata ce incearca sa comunice cu ea. Cele doua, alaturi de Cornelia, pazitoarea pamantului si Taranee, gardiana focului, sunt gata sa plece in lumea din care provine ceata pentru a dezlega misterul. Din pacate, Will, pastratoarea Inimii Kandrakarului, este coplesita de neliniste si teama, obosita de viata dubla pe care o duce si macinata de gandul ca probabil ii va minti pe cei dragi pentru tot restul vietii, ascunzandu-le adevarata ei identitate.

Povestea a fost simpla, cu o rasturnare de situatie interesanta aproape de finalul cartii, dar usor previzibila. Desi nu m-a cucerit atat de mult cum ar fi facut-o probabil acum cativa ani, cand eram mai mica si tocmai aparuse la noi revista WITCH, povestea a reusit sa ma atraga in Heatherfiel alaturi de cele cinci vrajitoare, sa ma duca in Kandrakar, la intalnirea cu Oracolul, si sa ma faca sa descopar alaturi de fete misterioasa lume a cetii.

M-am bucurat ca pentru cateva ore sa evadez din realitate si sa imi amintesc de unele dintre personajele preferate ale copilariei mele, de povestile si aventurile lor. Poate, in curand, o sa imi si reintregesc seria de carti WITCH, din care inca imi mai lipsesc cateva volume, pe care nu le gasisem atunci cand au aparut la noi.

Recomand cartea atat celor care, la fel ca si mine, vor sa isi aminteasca de povestile copilariei, dar si celor care sunt in cautarea unui cadou perfect pentru un frate sau o sora mai mica.

Un comentariu:

  1. Am citit articolul tău acum ceva timp și imediat mi-ai făcut o comandă de 4 volume dintr-o serie Witch :)) Am citit benzile desenate în copilărie, dar niciodată cărțile și mi s-a fpcut poftă să recuperez... N-am ajuns încă să le citesc, dar îți mulțumesc că mi-ai reamintit de copilărie și de cele 5 fete magice :*

    RăspundețiȘtergere