duminică, 23 iulie 2017

"Razboinicii" - antologie coordonata de George R. R. Martin si Gardner Dozois


Ultimele luni au fost foarte pline si cu greu am reusit sa citesc cateva pagini printre examene, prezentari si lucrarea de disertatie. Din fericire pentru mine, cele doua romane din seria “Razboinicii” s-au dovedit a fi o lectura perfecta, acestea fiind o colectie de povesti apartinand unor genuri extrem de diferite.

Toate povestile din antologie au fost interesante si fiecare a avut farmecul ei, dar, in timp ce peste unele dintre ele am trecut cu usurinta, altele mi-au ramas in minte si in suflet mult timp dupa ce am terminat povestea.

Una dintre aceste nuvele este “Groapa” de James Rollins, o poveste emotionanta despre luptele ilegale intre caini, spusa din perspectiva lui Benny, un sarman catel rapit de la stapanii sai si aruncat intr-o lume violenta si cruda, condusa de monstrii cu chip de om. Povestea aceasta m-a facut sa plang aproape pe tot parcursul lecturii si sa sper in permanenta la un final cat mai ingrozitor pentru asa numitii “oameni”.

Alte doua povesti interesante, pe care le-am apreciat in special datorita jocurilor psihologice diabolice jucate de anumite personaje au fost “Vulturul si iepurele” de Steven Saylor si “Pergamentul” de David Ball.

O alta poveste care m-a facut sa o citesc pe nerasuflate pentru a afla finalul a fost “Dirae” de Peter S. Beagle, o imbinare captivanta intre paranormal si normalitate, intre dreptate si razbunare.

Ultima poveste din antologia “Razboinicii” este “Cavalerul misterios” de George R. R. Martin. Desi citisem deja nuvela in “Cavalerul celor sapte regate”  mi-a facut placere sa o recitesc si sa ma intorc in Westeros.


In incheiere pot zice ca mi-a placut antologia “Razboinicii”, aceasta oferindu-mi ocazia sa descopar autori noi, pe care poate nu i-as fi citit altfel. Doresc sa le multumesc celor de la Targul Cartii pentru sansa de a citit cele doua volume, acestea dovedindu-se a fi lectura perfecta “de sesiune”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu