duminică, 6 octombrie 2013

Recenzie carte: "Jurnalele lui Stefan - Nesatul" bazat pe romanele lui L.J.Smith si pe scenariul scris de Kevin Williamson si Julie Plec

Din volumele seriei “Jurnalele lui Stefan” citite pana acum, cred ca “Nesatul” mi-a placut cel mai mult. Personajele incep sa semene din ce in ce mai mult cu cele pe care le stim, actiunea nu a lipsit, iar suspansul a existat in fiecare pagina.

Dupa moartea lui Callie, Stefan fuge in Manhattan, cautand un nou inceput, departe de oameni si mai ales, de fratele lui, Damon. Dar cum fuga de trecut nu a fost niciodata o solutie buna, Stefan ajunge sa cada exact in capcana fratelui sau, trezindu-se in scurt timp un vampir … insurat.

In plus, cei doi frati nu au nici cea mai mica idee despre pericolul in care se afla si despre dusmanul care ii pandeste din umbra …

Cel mai mult la acest volum mi-au placut schimbarile personajelor. Damon incepe sa devina vampirul puternic, inteligent, sarcastic si amuzant care-si accepta soarta si se bucura de Puterea lui. In ciuda faptului ca Stefan considera ca fratele lui este controlat doar de instincte si ucide oameni din amuzament, lucrurile se dovedesc diferite: persoanele din care Damon se hraneste raman in viata, el preferand ca dupa ce se hraneste sa-si foloseasca Puterea pentru a le face sa uite acest lucru, singurele momente in care oamenii ajung morti fiind cele in care dorea sa-l faca pe Stefan sa sufere.

Stefan in schimb devine vampirul ce-si uraste soarta si considera transformarea sa un blestem, nu un dar. Astfel, incearca sa se renege pe el insusi si decide sa nu se mai atinga de sangele omenesc, alegand sa se hraneasca doar cu cel al animalelor. Pe langa faptul ca prin acest lucru Puterea ii scade enorm, Stefan nu-si pune nici macar o clipa problema ca bietele animale au si ele suflet si ca poate nu meritau sa fie ucise, iar trupurile lor golite de sange aruncate precum niste gunoaie.

Actiunea acestui volum mi-a placut, fiecare capitol fiind plin de suspans si provocandu-ma sa-mi dau seama ce planuieste Damon, dar si sa aflu cine este vanatorul ce se afla pe urmele celor doi frati. Sfarsitul a fost surprinzator, nu ma asteptam sa apara atat de repede in scena Originalii, dar acest lucru m-a facut sa vreau sa citesc cat mai curand continuarea.

“Nesatul” este un volum pe care nici un fan al seriei nu ar trebui sa-l rateze, fiind o lectura usoara, relaxanta, in care vedem cum personajele se transforma, devenind cele pe care le cunoastem.

2 comentarii:

  1. Exact asta am observat si eu, ca Stefan o tine una si buna cum ca Damon greseste, insa niciunul dintre cei cu care se hraneste Damon nu moare. Jos palaria, D! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer, aceasta a fost ultima carte din aceasta serie pe care am citit-o si as vrea sa ramana asa. Nu imi place nici serialul, nici ce au facut scenaristii din original.

    Recunosc ca nu este cea mai stralucita inventive de pana acum, dar trebuie sa recunosc ca este plictisitor si mai mult pentru rating si atractia publicului, mai ales a fetelor isterice dupa actori. Nu prea am ce sa zic decat ca aceasta serie este un instrument de manipulare fatal pentru tineret.

    RăspundețiȘtergere