miercuri, 1 iulie 2015

Leapsa: The Disney Song Tag

V-ati gandit vreodata sa asociati o carte celebrelor melodii din filmele Disney?  Am vazut aceasta leapsa pe blog-ul Andrei si mi s-a parut foarte simpatica, datorita ei amintindu-mi de unele dintre melodiile mele preferate din filmele Disney.

1. Part of your world (Mica Sirena). Ce lume dintr-o carte te-ar putea schimba pentru ca tu sa faci parte din ea?
Cred ca fiecare carte pe care o citim reuseste, macar pentru cateva clipe, sa ne prinda in lumea ei si sa ne faca sa vrem sa aflam cat mai multe despre aceasta. Daca ar trebui sa aleg, cred ca principalele optiuni ar fi reprezentate de lumea creata cu mult talent de catre J. K. Rowling in seria “Harry Potter” si taramurile periculoase si in acelasi timp fascinante din Westeros, construite pagina cu pagina si cuvant cu cuvant de catre George R. R. Martin.

2. Let it go (Frozen – Regatul de Gheata). Ce carte nu ai vrut sa se termine pentru ca ai iubit-o asa de mult?
Pot sa aleg toate? Cred ca toti cititorii au trecut prin starea aceea ciudata din momentul lecturii cand vrei sa citesti cat mai mult si cat mai repede pentru a vedea cum se termina povestea, dar in acelasi timp nu vrei sa se termine deoarece vrei sa mai ramai putin in acea lume. Daca trebuie sa aleg o carte voi alege ultimul volum care a fost lansat din seria “Cantec de gheata si foc”, “Dansul dragonilor”, in special din cauza faptului ca urmatorul roman din serie inca nu a aparut. Tot aici cred ca as putea mentiona si romanul “Sfarsitul copilariei” de Arthur C. Clarke deoarece mereu am vrut sa pot afla mai multe despre Overlorzi, despre lumea lor si despre Superminte.

3. Beauty and the Beast (Frumoasa si Bestia). Ce carte crezi ca nu va fi uitata?
Cred ca seriile “Harry Potter” si “Cantec de gheata si foc”. A trecut atat de mult timp de cand a aparut ultimul roman din “Harry Potter”, iar povestea tanarului vrajitor inca nu a fost uitata. Mai mult ca sigur nici seria “Cantec de gheata si foc”  nu v-a fi uitata, aceasta devenind deja un adevarat fenomen. Mai mult, atat in carti, cat si in serial, povestea nu s-a terminat, iar numeroase intorsaturi de situatie asteapta sa-i uimeasca pe fanii din intreaga lume.

4. So this is love (Cenusareasa). La ce carte ai ezitat, dar ai sfarsit prin a o iubi?
Probabil au fost mai multe romane, dar primul in care imi vine in minte este “Pe jumatate moarta”, primul roman din seria “Madison Avery” de Kim Harrison.

5. Friend like me (Aladdin). Ce personaj ai vrea sa-ti fie cel mai bun prieten?
Sunt multe personaje care imi vin in momentul acesta in minte si imi este destul de greu sa ma decid. O sa-l aleg totusi pe Karellen (“Sfarsitul copilariei”), acesta fiind un personaj inteligent, cu care poti discuta despre orice subiect, dar si de la care poti invata numeroase lucruri.

6. Reflection (Mulan). Ce carte ti-a schimbat modul de a gandi?
Se zice ca din fiecare carte inveti ceva, dar din punctul meu de vedere sunt carti peste care treci cu usurinta si carti care reusesc sa iti ramana in minte si de care iti aduci aminte chiar si dupa ce au trecut luni si ani de cand le-ai citit. Cred ca a spune ca mi-a schimbat modul de a gandi este mult prea mult, dar au existat carti care m-au impresionat si de care imi amintesc cu placere. Printre acestea se numara “Din Bagdad, cu dragoste”, seria “Origini” si “Hotul de carti”.

7. Colors of the wind (Pocahontas). Cui ii dai mai departe acest tag?
Leapsa poate fi preluata de oricine doreste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu