marți, 5 aprilie 2016

Recenzie film: Krampus - Spaima Craciunului

Acum ceva timp, in perioada sarbatorilor de iarna am vazut filmul Krampus, o comedie-horror interesanta, pe care am urmarit-o cu placere si interes.

In ciuda faptului ca in familia sa sarbatorile de iarna par sa isi fii pierdut farmecul si bucuria, Max (Emjay Anthony) continua sa creada in Mos Craciun si in toate lucrurile bune pe care acesta le reprezinta. Atunci cand, de Craciun, rudele mamei lui, matusa Linda (Allison Tolman) si unchiul Howard (David Koechner), insotiti de toti cei patru copii ai lor, dar si de matusa Lindei, Dorothy (Conchata Ferrell), vin in vizita, lucrurile se inrautatesc pentru Max. Desi baiatul si-ar dori ca traditiile de Craciun sa fie respectate, divergentele existente intre membrii familiei distrug buna dispozitie a tuturor celor prezenti. Umilit de verisorii sai din cauza faptului ca inca crede in Mos Craciun, Max isi pierde speranta si distruge scrisoarea pe care dorea sa o trimita Mosului, fapt ce atrage furia lui Krampus.

In ciuda faptului ca filmul se incadreaza in categoria comedie horror, pentru mine cel putin filmul a fost doar comedie si am ras aproape pe tot parcursul filmului. E adevarat, mie imi place genul horror, iar majoritatea filmelor din aceasta categorie ma amuza, deci e posibil ca altor persoane sa li se para macar cateva scene usor infricosatoare.

Personajul meu preferat a fost cu siguranta Omi (Krista Stadler), simpatica batranica cucerindu-ma de la prima pana la ultima aparitie. Pe tot parcursul filmului mi s-a parut singura persoana inteligenta din familie, curajul si hotararea ei fiind admirabile.

Mi-a placut modul in care a fost construita si inserata in film animatia reprezentand povestirea lui Omi, din punctul meu de vedere aceasta accentuand farmecul filmului.

Finalul filmului a fost interesant, dar as fii apreciat mai mult daca acesta se termina cu cateva minute mai devreme, cu scena in care Max primeste globul, aceasta imbinand perfect povestea baiatului cu cea a lui Omi. Nu zic ca finalul deschis nu a fost bun, acesta oferindu-mi posibilitatea de a imi imagina numeroase situatii, dar mi s-ar fi parut mai potrivit un alt sfarsit.

Recomand filmul tuturor celor care doresc sa vada ceva diferit de Craciun, perioada sarbatorilor de iarna fiind perioada perfecta pentru a-l urmari.




Un comentariu:

  1. Filmul este „horror” ca „Hansel și Gretel, vânătorii de vrăjitoare” sau ceva mai heavy?

    RăspundețiȘtergere