vineri, 13 decembrie 2013

Noutati la editura Leda

35 de fete. O singura coroana. O competitie unica.

Intr-o lume determinata de castele sociale dintr-un viitor distopic, pentru treizeci si cinci de fete alegerea viitoarei mirese a printului Maxon reprezinta o sansa unica, posibilitatea de a scapa de viata care le-a fost sortita inca de la nastere, de a patrunde intr-o lume a rochiilor elegante si a bijuteriilor fabuloase, de a locui     intr-un palat si de a se lupta pentru inima chipesului mostenitor al tronului. Dar pentru America Singer, alegerea ei in competitie se dovedeste un adevarat cosmar, in ciuda a ceea ce i-ar putea oferi aceasta pozitie – glamour, bogatie si putere. Caci, pentru ea, Alegerea inseamna sa renunte la dragostea tainica pentru Aspen, un baiat dintr-o casta inferioara, sa-si paraseasca familia pentru a participa la o lupta acerba pentru o coroana pe care nu si-o doreste si sa locuiasca intr-un palat amenintat necontenit de atacuri violente ale rebelilor.

Dar din momentul in care intra in competitie - cu toate ingredientele acesteia: prietenii, gelozii si, inevitabil, acte de sabotaj - si il cunoaste pe Maxon, America incepe sa fie sfasiata intre iubirea ei pentru Aspen si atractia tot mai mare pe care o simte pentru print.

Incet-incet, ajunge sa puna sub semnul indoielii toate planurile pe care si le facuse si  isi da seama ca s-ar putea ca viata la care visase mereu sa nu fie nici pe departe la fel de minunata ca viitorul la care nici nu indraznise sa se gandeasca.



"Un roman in care reality show-ul isi da intalnire cu un basm-distopie. Incantator, captivant si plin de doza potrivita de pasiune!" - Kiersten White

"O poveste captivanta ... Iubitorii cartilor de dragoste vor fi fascinati de unviersul acestei tari cu o istorie alternativa si isi vor dori sa fie deja publicat romanul urmator al acestei serii pline de glamour." - School Library Journal

"Romanul de debut al lui Cass se citeste pe nerasuflate si e mai putin dur decat Jocurile Foamei. Iar actiunea alerta ii face pe cititori sa astepte cu sufletul la gura continuarea." - Booklist


Sursa


Pentru precomanda click aici!

4 comentarii:

  1. Descrierea ma duce cu gandul la ceva de genul Hunger Games meets Gossip Girl, asa ca as fi interesata, dar cred ca am sa astept apartia si cateva recenzii inainte sa risc... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine descrierea ma facea sa ma gandesc la "Burlacul" :)) Totusi, am citit foarte multe recenzii pozitive, prin urmare o sa-i dau o sansa atunci cand apare si sper sa nu fiu dezamagita.

      Ștergere
  2. Am citit aceasta carte si nu are nici o treaba cu "Jocurile Foamei". Este marca 100% Catalin Botezatu, iar personajele au niste nume de te doare capul. Sincer, nu inteleg de unde atata tam-tam cu trilogia lui S. Collins, cand inca din momentul in care am inteles care e "smecheria" cartii ma gandeam numai si numai la emisiunea aceea de duzina.

    Totusi vreau sa precizez ca sunt intrigata de motivul revoltelor care au loc la casa regala. Rebelii cauta ceva. Ceva la care nimeni nu se gandeste! Astept cu nerabdare urmatorul volum doar pentru a afla secretele revoltei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu inca am dubii in privinta romanului din cauza faptului ca ma face sa ma gandesc la emisiunea "Burlacul". Totusi, vreau sa o citesc pentru ca, sper eu, este mai mult de atat.

      Ștergere