miercuri, 28 august 2013

"Divergent" - in curand pe marile ecrane


Vesti bune pentru fanii seriei "Divergent"! Trailerul filmului bazat pe romanul scris de Veronica Roth a aparut, filmul urmand sa fie lansat in cinematografele din Marea Britanie si Statele Unite in martie 2014.


"Trailerul filmului inspirat din cartea intai a trilogiei "Divergent" de Veronica Roth, publicată în Romania de Editura Leda, a putut fi vizionat pentru prima oara, duminica, 25 august, in cadrul galei MTV Video Music Awards.

Filmul produs de Summit Entertainment si regizat de Neil Burger le are in rolurile principale pe actritele Shailene Woodley si Kate Winslet.

Din distributie mai fac parte actorii Jai Courtney, Ashley Judd, Maggie Q, şi Theo James.

Filmul Divergent va fi lansat in cinematografele din Marea Britanie şi Statele Unite pe 21 martie 2014. (Vom reveni cu informatii despre data cand va rula si in Romania imediat ce vor fi facute publice.)

Actiunea filmului se desfasoara intr-un Chicago distopic, orasul in care traieste Beatrice Prior (interpretata de actrita Shailene Woodley). Societatea este impartita in cinci factiuni, fiecare dintre ele cultivand o anumita virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegatia (cei altruişti), Neinfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi).

In fiecare an, intr-o zi anume, tinerii in varstă de saisprezece ani trebuie sa-si aleaga facţiunea careia îi vor fi devotati pentru tot restul vietii. In timpul initierii care urmeaza, marcata de o puternica rivalitate, Beatrice isi ia un alt nume, Tris, si descopera ca este Divergenta, adica o persoana care nu se incadreza in niciuna dintre cele cinci factiuni."







Prezentarea filmului mi-a lasat o impresie buna si pare sa respecte cartea. Voua cum vi se pare? 

7 comentarii:

  1. Imi place cum e alcatuita prezentarea filmului, aproape caregret ca am citit cartea inainte, poate as fi vazut-o altfel daca priveam filmul ..ceea ce in mod normal nu fac, dar la genul asta de4 carti prefer sa vad doar filmele =))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu prefer sa citesc cartea inainte de film, pe cat posibil. Spre exemplu, la Jocurile Foamei, stiind deja despre ce e vorba, am inteles mult mai bine anumite scene, cum ar fi flashbackurile ei, pe care niste prieteni care nu citisera romanele nu le-au inteles... Deci depinde si de cum e realizat filmul :D

      Ștergere
    2. da corect, doar ca eu am fost oarecum intrigata de conceptul de dispotie , cel putin pana am inteles despre ce este vorba , iar cartea a fost oarecum prea ciudata pentru mine, sper ca filmul sa fie mai ok ;)) Mi s-a intamplat o singura data sa vad flmul si apoi sa citesc cartea , daca nu ma insel la gazda

      Ștergere
  2. Desi nu am citit intreaga carte, am recunoscut cateva scene din trailer, ceeace ma face sa cred ca va respecta cartea mai mult decat alte filme. Sper ca toata povestea sa se ridice la nivelul asteptarilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am citit Divergent si Insurgent de 2 ori...de abia astept sa vad filmul.
    Din trailer se anunta un nou fenomen :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Yay! Auzisem de ceva vreme despre film si actori, dar acum ca a iesit trailerul, de-abia astept! Mai ales ca iese in martie, cand e ziua mea de nastere, deci Summit imi face un mic cadou. Sper sa fie pe masura cartii, totusi...

    RăspundețiȘtergere