sâmbătă, 17 august 2013

Recenzie carte: "Clubul V" de Kate Brian


“Clubul V” prezinta viata de liceu a patru prietene: Mandy, Kai, Debbie si Eva. Cand bursa Treemont. o bursa importanta ce le-ar putea asigura studiul la colegiul dorit apare in joc, viata lor este data peste cap, mai ales ca aceasta vine cu o conditie ciudata: “puritatea sufletului si a trupului”.



Eva este o fata timida, muncitoare si talentata. Ea isi doreste sa poata studia la Colegiul Wesleyan, dar din cauza situatiei financiare a familiei ei nu ar putea face niciodata acest lucru. Eva pare candidatul perfect pentru bursa Treeman, dar cand Riley, baiatul de care a fost mereu indragostita intra in vorba cu ea, lucrurile ar putea sa se schimbe.

Mi-a placut modul in care a fost conturata Eva, iar reactiile ei, mai ales cand vorbea cu Riley, erau dragute si amuzante. De la prima pana la ultima pagina a cartii a fost preferata mea dintre cele patru si mi-am dorit ca ea sa fie cea care castiga bursa Treeman.

Debbie este genul de fata care saruta un tip doar pentru a-l bifa pe lista, motiv pentru care colegii, dar si profesorii o considerau o usuratica. Cum parintii ei o imping spre domeniul stiintelor exacte, dorind ca ea sa studieze matematica si fizica, la fel ca si tatal ei, singura ei sansa de a deveni designer vestimentar si de a studia la FIT este bursa Treemont. Dar cum toata lumea crede ca ea nu mai este virgina, sansele de a obtine bursa par sa fie nule. Iar atunci cand Debbie pune ochii pe singurul tip care nu cedase farmecelor ei, Riley, risca sa piarda mai mult decat bursa.

La inceputul cartii Debbie mi s-a parut o usuratica, iar pana la sfarsit nu a reusit sa-mi schimbe cu mult parerea.  Debbie este inteligenta, frumoasa si a dovedit ca ii pasa de prietenele ei, dar in acelasi timp o persoana care face o lista cu toti tipii cu care s-a sarutat si pana unde a ajuns cu fiecare nu mi se pare potrivita pentru a candida pentru bursa Treemont.

Mandy este fata perfecta, cu o viata perfecta si cu un iubit perfect. Cum banii nu reprezinta o problema pentru ea, fata considera ca nu are de ce sa participe la lupta pentru bursa, dar atunci cand tatal ei este acuzat de frauda fiscala, iar conturile familiei sunt blocate, Mandy isi da seama ca singura sansa prin care ea mai poate merge la Princeton este bursa doamnei Treemont.

Kai, cea mai noua membra a grupului de prietene isi doreste si ea bursa Treemont. Dar cand in viata ei revine Andres, lucrurile se complica.

In lupta pentru bursa, Mandy infiinteaza Clubul Virginitatii – Clubul V, sperand ca astfel sa-si demonstreze puritatea. Dar oare toti membrii clubului merita sa faca parte din el? Iar secretele pe care fetele le ascund le vor aduce mai aproape una de alta sau le vor distruge prietenia? In plus, cine o sa castige prestigioasa bursa care a pus pe jar intregul liceu?



Prezentand cu bune si rele viata de liceu, “Clubul V” a fost o carte draguta, relaxanta, si plina de suspans pe care o recomand oricarei persoane care isi doreste o lectura usoara intr-o zi mult prea calduroasa pentru a parasi confortul aerului conditionat.

5 comentarii:

  1. Cred ca si eu trebuie sa o citesc este de foarte mult timp la mine in biblioteca . dar, nu am avut timp

    RăspundețiȘtergere
  2. Suna interesant! Si suna ca si cum e o carte ideala pentru vara, aproape ca pot sa ma vad citind-o pe plaja. O sa incerc sa fac rost de ea, pare draguta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare mie, sau mai trebuie un cadavru negasit, o gemanica de mult pierduta si avem o candidatura perfecta pentru a fi membra in Jocul Minciunii? ^^

    Oricum am cartea si sper ca dupa ce termin interminabila lista pe care o am pe Goodreads, sa ma apuc si de aceasta carte, pe care personal, as citi-o toamna in Septembrie - Octombrie (este vorba despre scoala, so...)

    RăspundețiȘtergere
  4. am cumparat aceasta carte de ceva vreme dar nu I a venit inca randul la citit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am citit-o anul trecut.Este o carte perfecta pentru vara.

    RăspundețiȘtergere